Krydda bort bacilluskerna!

Förkyld? Hostig? Febrig? Många är sjuka nu och snart sätter influensaperioden fart! Genom att träna och äta rätt kan vi göra vårt bästa för att förhindra detta och en krydda som jobbar hårt för att förhindra olika infektioner i våra kroppar är vitlök. Lägger upp ett recepttips på en jättegod thaigryta som innehåller just vitlök, kan vara väl värd att testa i helgen! Trevlig helg!

Thaigryta (4 personer)

3 st kycklingfiléer

Marinad: 1,5 dl rapsolja, 1 tsk soja, 1 tsk salt, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk svartpeppar och 2 pressade vitlöksklyftor

1 burk kokosmjölk

1 förpackning äggnudlar

1 påse frysta wokgrönsaker

1 msk röd currypasta

Vitlökssås: 2,5 dl gräddfil, 1 pressad vitlök, salt och svartpeppar

Blanda ihop marinaden. Strimla kycklingen och lägg i marinaden några timmar. Gör sedan vitlökssåsen, pressa ner vitlöksklyftan i gräddfilen och krydda med salt och svartpeppar. Låt såsen stå i några timmar.

Fräs kycklingen i marinaden. Häll i wokgrönsakerna. Blanda i currypastan. Koka upp 5 dl vatten och kokosmjölk. Vänd ner nudlarna. Häll av nudlarna och blanda ner dem med grönsakerna och kycklingen. Servera med vitlökssåsen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s