Tabata bränner mest och hemlagad pesto på grönkål?

Helgen närmar sig med stormsteg och nu är det dags att hänga upp stjärnor och ställa fram adventsljusstakarna, äntligen lite mer ljus!

Hittade en intressant artikel om tabata-träning i senaste numret av Fitness Lifestyle. Hälsocenter erbjuder tabata-träning måndagar kl 17.30-18.25 och torsdagar kl 09.00-09.55, har du inte testat så gör det när du läst nedanstående!

tabata

”Har du någon gång utsatt din kropp för tabata-intervaller, d v s 20 sekunder maxansträngning och 10 sekunder vila – 8 gånger i sträck? Det har du i så fall gjort helt rätt i! Forskning från Auburn University i Alabama, USA, visar att just tabata-intervaller är mer effektivt än konditionsträning med lägre intensitet när det gäller förbränning, både under och efter passet. 4 minuter tabata-träning är lika effektivt som att promenera 20 minuter i högt tempo, så har du tidsbrist är tabata din bästa träningskompis. Se bara till att verkligen maxa i intervallerna och kör övningar där du använder stora muskelgrupper för att utmana hjärtat”.

Hittade i samma tidning ett intressant recept på hemlagad pesto på grönkål. Den supernyttiga grönkålen kryllar av antioxidanter, passa på att mixa en härlig pesto nu när den är i säsong. Supergott att bre på en tunn knäckemacka eller som tillbehör till fisk, pasta, sallad – eller till julbordet? Testa vettja!

Hemlagad pesto på grönkål

1 stort blad grönkål

50 g hasselnötter

50 g parmesan

2 pressade vitlöksklyftor

1½ dl rapsolja

1 msk pressad färsk citron

Salt

Svartpeppar

Ta bort stjälken från grönkålen och blanda med resten av ingredienserna i en mixer eller med stavmixer. Smaklig spis!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s