Vaniljmüsli!

Förra tisdagen avslutades höstens sista kostkurs på Hälsocenter. Varje kostkurs har cirka 5 deltagare och på 5 tillfällen går vi igenom hur man bygger upp sin måltidsordning och vilka i kostväg som är de bästa alternativen att välja. Oftast har deltagarna ett mål att gå ner i vikt men en del går kostkursen för att lära sig att äta hälsosamt så man ger kroppen de bästa förutsättningarna för framtiden.
I kostkursgrupperna brukar det komma fram många bra recept och ett recept vi fick från senaste kostkursen är en lättlagad och nyttig müsli med vaniljsmak. Testa gärna att laga denna i helgen och käka på frukostfilen, frukostyoghurten eller varför inte till keso/kesella som mellanmål? Trevlig helg på er!

Vaniljmüsli
200 g havregryn
200 g rågflingor
100 g hasselnötter
100 g katrinplommon grovt hackade
100 g torkade aprikoser grovt hackade
1 vaniljstång skårad
1-1,5 msk kanel
1-1,5 msk kardemumma
3 msk psylliumfrön
4 msk rapsolja
4 msk vatten
Bryn allt i ugn förutom katrinplommon, aprikoser, vaniljstång, nötter och psylliumfrön. Bred ut müsliblandningen på en plåt och tillsätt vatten och olja genom att droppa det över ingredienserna i långpannan. Blanda ihop. Sätt sedan in müslin i ugnen 225° i cirka 10 minuter. Tillsätt sedan nötter och låt müslin kallna och tillsätt skårad vaniljstång, psylliumfrön, katrinplommon och aprikoser.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s