Dags att baka julgodis?

Många har redan börjat med julbaket och då är ofta julgodis en del i det hela. Faktum är ju att det är bättre att göra sitt eget julgodis, du vet vad du använder för råvaror och i vilken mängd. Nyttigast blir det om du använder ingredienser som nötter, torkad frukt och mörk choklad med minst 70% kakaohalt. Nedan följer 2 goda och nyttiga recept på julgodis, något att testa nu till andra advent? Trevlig helg!

Aprikoserichoklad

Aprikoser i vit choklad
100 g vit choklad
½ citron, rivet skal
250 g torkade aprikoser
Smält chokladen, försiktigt på svag värme i mikron eller i vattenbad. Rör i citronskalet.Doppa aprikoserna i chokladen och lägg dem på ett fat täckt med bakplåtspapper. Strö pärlsocker över dem om du vill.Låt dem stå kallt tills de ska avnjutas.

Nötchokladbollar
50 gram choklad
1 dl mandel
0.5 dl cashewnötter
0,5 dl urkärnade dadlar
0,5 dl torkade fikon
1 dl torkade blåbär
Kokos att rulla bollarna i
Mixa nötter, dadlar och fikon. Blanda i blåbär och forma massan till små bollar. Smält chokladen och rulla bollarna i den och sen i kokos. Låt stelna. Ät och njut!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s