Mandelstekta wienerschnitzlar med blomkålsmos och ärtor!

Idag kom en av våra medlemmar och frågade efter ett bra middagstips. Det skulle vara nyttigt, gott och enkelt att göra. Vi gör som våra medlemmar säger och publicerar ett recept som är nyttigt, gott och enkelt att göra! Kanske något att testa i helgen? Trevlig helg!

schnitzel

Mandelstekta wienerschnitzlar med blomkålsmos och ärtor (4 portioner)
8 skivor kalv- eller fläskschnitzel
2 ägg
2 dl mandelmjöl
Salt och peppar
Smör och rapsolja till stekning
1 blomkålshuvud
½-1 dl vispgrädde
2 dl gröna ärtor
Banka ut köttet så att det är riktigt tunt. Salta och peppra på båda sidor. Vänd först bitarna i uppvispat ägg och doppa sedan noga i mandelmjöl. Hetta upp ganska rejält med lika delar smör och olja i en bra stekpanna. Lägg i köttet och låt det steka på medelvärme tills det är gyllenbrunt på båda sidor. Koka och mosa blomkålen med grädde och koka upp ärtor i lättsaltat vatten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s