Lättlagad GI-limpa

Helgen är åter här och just idag är det kanske inte det mysigaste vädret att vara utomhus och greja. Därför lägger vi ut ett recept på en lättlagad brödlimpa här, något att testa att baka i eftermiddag kanske?

Att äta smörgås är ingen dålig mat egentligen, det hänger på vad vi lägger på våra smörgåsar och hur vi äter dem. Många har blivit rädda för att äta bröd, men det finns nyttiga varianter. Bäst är surdegsbröd med mycket hela korn och frön. Några exempel på riktigt bra bröd är Kung Markattas Linfröbröd, Skogaholms Solrosrågbröd och Fazers Rågkusar. Självklart är det bäst att baka sitt eget bröd, då vet du exakt vad som brödet innehåller!

Trevlig helg!

limpa

Lättlagad GI-limpa
3 dl rågmjöl
3 dl dinkel fullkornsmjöl
½ dl linfrö
½ dl solrosfrö
½ dl pumpafrö
2 dl blandade nötter (valnötter, mandel, cashew, paranötter, hasselnötter)
5 st aprikoser
1 tsk salt
1½ tsk bikarbonat
6 dl naturell yoghurt
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form, bröa med sesamfrön.
Rör ihop alla ingredienser i en skål. Lägg över i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s