Broccolipaj med ädelost

Det börjar bli dags att packa picknickkorgen och ta med ut. Något som är bra att stoppa med sig då är frukt, grönsaker, någon form av spett (t ex kyckling- eller korvspett) och något gott att dricka. En annan perfekt rätt att ta med sig är paj, varför vi i dagens blogginlägg bjuder på ett recept på en god Broccolipaj med ädelost. Testa att baka den till helgen och packa sedan picknickkorgen och njut av det förhoppningsvis fina vädret! =)

spenatochbroccolipaj

Broccolipaj med ädelost (4 portioner)
0,75 dl dinkelsikt
0,75 dl kokosmjöl
1 ägg
1 dl gräddfil
Fyllning:
200 g små frysta broccolibuketter
100 g strimlad rökt skinka
100 g ädelost
2 ägg
2 msk keso
1 dl mjölk
Salt och peppar
Tina broccolin något. Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en aluminiumform. Förgrädda i ugnen i cirka 10 minuter. Höj värmen till 200°. Fördela broccoli, skinka och ädelost i pajskalet. Vispa ihop ägg, keso, mjölk, salt och peppar och häll smeten över pajen. Grädda cirka 25-30 minuter i ugnen eller tills pajen är klar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s