Saftig blåbärs- och kokoskaka!

Fint väder, skolavslutningar, grillbufféer, jordgubbar, grönska och vackra blommor…. Sommaren är här med hela sin härlighet! Vi får hoppas att vädret fortsätter som det nu varit de senaste dagarna, och kanske till och med ger oss lite högre temperaturer!
Mycket ska göras till sommarens fester och många bjuder gärna på lite kakor och bullar… Varför inte göra ett ganska nyttigt alternativ att bjuda på? Från en bra blogg du hittar på http://www.tasty-health.se har vi hittat ett härligt recept på en saftig blåbärs- och kokoskaka, fräscht och definitivt ett nyttigare alternativ! Receptet hittar du nedan, trevlig helg! =)

saftig blåbärskokoskaka

Saftig blåbärs- och kokoskaka (1 kaka, cirka 16 skivor)
2 dl havregryn malt till ett mjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 skopa (cirka 25 g) vaniljproteinpulver
4 msk riven kokos
3 msk stevia strö
1 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
2 äggvitor
1,25 dl lättkesella
2,5 dl mjölk
1,25 dl blåbär
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Ha i de blöta, utom blåbären, och rör om ordentligt. Vänd sedan försiktigt i blåbären. Häll smeten i en brödform som du klätt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25-30 minuter eller tills den känns fast i mitten. Ta ut och låt svalna. Går bra att frysa!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s