I väntan på bättre väder!

Välkomna åter efter några veckors semesterstängning! I hopp om att vädret ska bli bättre bjuder vi idag på några glassrecept, de smakar verkligen bättre i solens sken men vi hoppas både att sol och värme ska komma tillbaka. Trevlig helg!

bananglass med saltrostade mandlar

BANANGLASS MED SALTROSTADE MANDLAR (4 portioner)

6 bananer

0 ,75 dl osötad mandelmjölk

1 nypa malen kardemumma

1 nypa vaniljpulver

1 näve saltrostade mandlar

Skiva bananerna och lägg dem på en plåt. Frys tills bananskivorna stelnat, cirka 1 timme. Mixa de frysta bananerna med mandelmjölk, kardemumma och vaniljpulver i en matberedare till en slät glass. Servera genast med hackade saltrostade mandlar.

Bärglass med blåbär

BÄRGLASS MED BLÅBÄR (4 portioner)

200 g frysta blåbär

100 g färska blåbär

1 dl crème fraiche

1 dl keso

Kör de frysta bären i matberedare med crème fraiche. Rör ned keso och färska bär och servera direkt.

För dig som tycker att det blir för syrligt så toppa med en gnutta honung.

Melonglass

MELONGLASS (4 portioner)

700 g melon (valfri sort)

250 g Kesella vanilj

1 tsk vaniljpulver

Skär ut melonköttet i kuber. Frys kuberna. Mixa det frysta melonköttet med ­Kesella och vaniljsocker. Färdigt att serveras!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s