Värm er med en guldgul fisksoppa!

Hösten har anlänt, löven faller och kylan närmar sig.  Det man helst vill göra är tända brasan , lägga en filt över benen och läsa en god bok. För att värma sig lite extra kan det vara gott med en soppa, något som blir mer populärt att äta under höst- och vinterhalvåret. Många enkla soppor finns att göra men det finns också ett bra utbud av färdiga soppor baserade på bra råvaror i butikerna, något som kan vara bra att ha ståendes hemma om inspirationen eller orken tryter någon eftermiddag inför middagsvalet.  Nedan hittar du ett enkelt och gott recept på en guldgul fisksoppa, baserad på enkla och nyttiga råvaror, både värmande och mättande i höstmörkret. Kanske något att testa till helgen? =)

guldgulfisksoppa

Guldgul fisksoppa (4 portioner)

400 g torskfilé

3 medelstora morötter

3 potatisar

1 hackad gul lök

1 tsk curry

1 msk smör

1 liter vatten

3 msk fiskfond

Salt, peppar

Hackad gräslök

Tina fisken något och skär den i stora tärningar. Grovriv morötter och potatis. Fräs lök och curry i smöret i en gryta. Tillsätt morötter och potatis, vatten och fiskfond. Koka under lock på svag värme cirka 10 minuter. Lägg i fisken och sjud ytterligare cirka 7 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över gräslök. Färdig att servera!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s