Viltfärsbiffar!!

Varför inte prova detta smarriga recept nu till helgen!

Viltfärs är gott, prisvärt och perfekt att göra biffar av. Servera biffarna med rostad spetskål, bacon och lingon. Hittar du inte spetskål i butiken går det  också utmärkt med savoykål.

4 personer

400 g viltfärs

3 msk ströbröd

1 msk dijonsenap

1 dl mjölk

1 ägg

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

2 msk råriven lök

1 msk krossat enbär

3 msk viltfond

1 paket bacon

1 spetskål

2 msk rapsolja

1 citron

salt

kryddpeppar

1 knippe persilja

rårörda lingon eller lingonsylt

Skär baconskivorna grovt och stek dem knapriga. Häll av fettet och lägg baconskivorna på hushållspapper. Skär bort rotfästet på kålen och skiva den grovt, häll över lite olja, krydda med kryddpeppar och finrivet citronskal. Rosta kålen i ugnen på 200 grader i 15 min så att den får lite färg. Blanda ströbrödet med mjölken i en bunke, låt svälla i tio minuter. Tillsätt färs, senap, enbär, lök, salt, peppar, ägg och blanda till en slät färs. Forma till åtta biffar och stek de i smör på medelstark värme i tre minuter på varje sida.

Häll koncentrerad kalvfond/viltfond i pannan, späd med 1 dl vatten och låt koka ihop något.

Lägg upp kål, biffar och lite sky på en tallrik och toppa med rårörda lingon, bacon och persilja.

Smaklig måltid och trevlig helg!!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s