Middagstips!!

Tryter fantasin när det kommer till matlagning? Här kommer ett smarrigt och enkelt tips!!

KYCKLINGSPETT OCH QUINOASALLAD

4 Port

8-10 träspett

700g kycklingspett

1 msk ketjap manis (söt soja)

1 msk mörk soja

1 vitlöksklyfta

1 msk kycklingskrydda

Quinoasallad

3 dl quinoa

10 soltorkade tomater i olja

½ dl ajvar relish

1 msk olivolja

1 grön squash

1 gul paprikasalt och peppar

½ dl hackad färsk persilja

Yoghurt chilisås

2dl turkisk yoghurt

2 msk sweet chilisås

Salt och peppar

Blötlägg spetten. Skiva kycklingfileerna tunt. Blanda skivorna med ketjapmanis,soja, riven vitlök och kycklingkryddan. Marinera i 30 min och trä sedan upp kycklingen på spetten. Blanda ingredienserna till såsen och ställ den kallt. Skölj quionan och koka enligt paketet. Lägg i skål. Hacka tomaterna fint och blanda med quinoan tillsammans med lite olja från tomaterna och ajvar relish.Skär squash och paprika i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna i några minuter. Strö på salt, svartpeppar och hackad persilja. Blanda grönsakerna med quinoan. Grilla spetten runt om i ca 10 min. servera spetten med salladen och såsen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s