Spenat och chèvrepaj

 

Enkelt recept på spenat och chèvrepaj med en knaprig botten på mandelmjöl. Spenat är en supergrönsak som är rik på smak och nyttigheter, gott till ägg och getost!
6 portioner

Pajbotten:
3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrön
1 msk kruskakli
1 msk psylliumfröskal, mald
½ tsk salt
40 g smör
1 ägg

Äggstanning:
4–5 ägg
2–3 dl vispgrädde eller crème fraiche
salt, peppar

Fyllning:
200 g färsk spenat
2 msk smör eller
kokosolja
1 vitlöksklyfta
1 krm muskot, mald
salt, peppar
100 g riven ost
150 g chèvre, skivad

Gör så här:
1. Kör mandelmjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck degen i en springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.

2. Vispa ihop ägg, vispgrädde eller crème fraiche. Salta och peppra.

3. Tillsätt fyllning. Grädda pajen i 175 grader cirka 40 minuter.

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s