Vegetariska quinoabiffar

quinoabiffar_1

Vegetariska quinoabiffar med härligt nötig smak. Biffar som är goda att äta i pitabröd med vitlössås, sallad och ugnssteks aubergine. Ett köttfritt alternativ som passar alla i familjen med olika tillbehör.

 

Ingredienser 6-8 biffar:

– 4 dl grönsaksbuljong

– 2 1/2 dl quinoa

– 1 burk kokta kidneybönor, ca 230 g avrunnen vikt

– 1/2 gul lök

– 2 tsk kinesisk soja

– 1 1/2 tsk oregano

– 1/2 dl potatismjöl

– Salt & peppar

– Olja att steka i

Gör så här:

1. Koka quinoan i buljong i 12 min. Låt svalna.

2. Mixa bönor med lök, soja och oregano.

3. Blanda den kokta quinoan med potatismjöl rör sedan ner bönröran.

4. Rör noga ihop till en smet och smaka av.

5. Forma till biffar och stek på medelvärme tills de har fått fin färg.

6. Servera med exempelvis hamburgerbröd eller pitabröd, sallad och valfria tillbehör.

 

 

Hämtat från Sporthälsa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s