Moussaka!!

moussaka1

Ingredienser:

– 1 gul lök

– 2-3 vitlöksklyftor

– 3 msk olivolja

– 500 g köttfärs ( Använd quornfärs om du vill ha den vegetarisk)

– 1 förpackning (500 g) krossade tomater

– 2 msk tomatpuré

– 1 tsk salt

– 1 krm peppar

– 2 auberginer, ca 600 g

– 2 dl grädde

– 3 ägg

– 2 dl riven parmesanost

Gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs löken i 1 msk av olivoljan i en stekpanna.
  3. Tillsätt färsen och låt bryna med tills den fått fin färg.
  4. Häll över tomatkross och tillsätt tomatpuré, socker, salt och peppar. Låt puttra under lock ca 30 min.
  5. Under tiden – skölj och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna på dubbelvikt hushållspapper och strö över saltet. Låt ligga ca 15 min.
  6. Riv permasanost under tiden.
  7. Stek auberginskivorna i resten av olivoljan i en stekpanna ca 2 min per sida.
  8. Varva köttfärssås, aubergine och permasanost i en ugnssäker form.
  9. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll blandningen i formen och strö över permasan.
  10. Gratinera mitt i ugnen i 225ºC, ca 20-40 minuter.

11. Servera moussakan med en grönsallad, gärna i form av ännu mer Grekisk stil med fetaost, ringlad olivolja, rödlök och avocado

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s