Enkel grillsallad med grillad frukt, pinjenötter och tahinikräm

Ett gott tillbehör till grillbuffen

Tid för tillagning: 20 min

Ingredienser, 4 portioner:

– 100 g blandad grön sallad, t.ex. spenat & ruccola

– 250 g körsbärstomater

– 2 st nektarin eller persika

– 1 påse Earth Control pinjenötter

Tahinikräm

– 2 msk naturell yoghurt

– 1 msk tahini

– 1/2 citronsaft (gärna ekologisk)

– 2-3 msk vatten

– salt och ev. lite spiskummin

Gör så här:

1. Halvera tomaterna och blanda de tillsammans med salladsbladen.

2. Skär nektariner eller persikor i tunna skivor och stek eller grilla dem snabbt på båda sidor. Fördela sedan fruktskivorna över salladen.

3. Rör ihop samtliga ingredienser till tahinikrämen och späd ut den med vatten om du vill ha den tunnare.

4. Rosta pinjenötterna i en stekpanna tills det att de har fått lite gyllene färg.

5. Toppa salladen med de rostade pinjenötterna och servera tillsammans med tahinikräm.

Smaklig måltid 🙂

(Recept hämtat från sporthälsa)

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s