Vegetariska enchiladas

enchilada_start

 

Recept 4 portioner:

– 4 st tortillabröd

– ca 6 dl kokta kikärtor

– tacokrydda

– 2 dl créme fraiche

– 2 dl krossade tomater

– 1 msk tomatpuré

– 1 grönsaksbuljong

– 1 dl vatten

– hackad chili/sambal oelek efter smak

– riven ost

Gör så här:

1. Fräs kikärtorna lätt i en stekpanna tillsammans med tacokryddan. Fyll tortillasbröden med kikärtor, vik ihop och placera i en ugnsform.

2. Värm créme fraîche, tomater, buljong, chili/sambal oelek och vatten i en kastrull och låt puttra ett par minuter.

3. Häll såsen över tortillasrullarna, garnera med riven ost.

4. Tillaga i ugnen på 200° i cirka 10 minuter.

5. Avnjut tillsammans med en sallad, t.ex. färsk spenat, körsbärstomater, blomkål, rödlök och majs.

Andra varianter: Fungerar utmärkt att göra med köttfärs/kyckling/vego färs istället för kikärtor. Även kycklingsstrimlor, kidneybönor och röda linser är goda alternativ. Variera tacokryddan med exempelvis fajitas – eller burritokrydda.

Trevlig helg !!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s