Värmande soppa till helgen?

Såhär i höstmörkret värmer soppan och det finns många varianter; gulaschsoppa, rotfruktssoppa, svampsoppa, ärtsoppa m m. Idag får ni ett recept från en av Hälsocenters kostkursdeltagare och det är ett recept på Nikkaluoktasoppa med en bas av vitkål och nötfärs kryddat med senap, lagerblad och persilja. Testa i helgen, mumma soppa! Trevlig helg!

nikkaluokta

Nikkaluoktasoppa (4 personer)
2 hg nötfärs
1 msk smör
1 purjolök
4 dl strimlad vitkål
2 msk senap
1 lagerblad
1 l grönsaksbuljong (2 tärningar)
1 msk soja
Persilja, salt och peppar
Bryn färsen i en gryta. Skölj och strimla purjolök och vitkål. Låt grönsakerna fräsa med färsen en stund. Tillsätt senap, lagerblad och buljong. Koka soppan cirka 10 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp persilja över.

Lämna en kommentar